ΔΙΕΘΝΗ

-

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού;
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

MULTIMEDIA

VIDEO Δείτε θρυλικά Goals επί της ΑΕΚ


ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΡΟ

-
   Αρχίζει να κουράζει κι αυτή η ιστορία και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους... αρμόδιους. Όχι μόνον να μαζεύονται για να αποφασίσουν σε ποια πόλη θα δίνουν τις διοργανώσεις. Τι έχουν κάνει για τους ίδιους τους Ολυμπιακούς Αγώνες;  Τίποτα απολύτως. Για αυτό και οι άδειες θέσεις στο Λονδίνο. Ο κόσμος πλέον έχει άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και μάλλον δεν έχει λόγο να θυσιάσει τις οικονομίες για να δει τα ίδια και τα ίδια. Κι όσο για τους δικούς μας αθλητές; Σαφώς και δεν περιμέναμε και πολλά πράγματα από την παρουσία τους και ούτε πρόκειται να τους ζητήσουμε και ευθύνες. Μείναμε με τα χάλκινα μετάλλια του Ηλιάδη και των Τσιάβου-Γιαζιτζίδου, αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Τους ακούσαμε τους περισσότερους να λένε τα παράπονά τους για την προετοιμασία καθώς η πολιτεία απουσίαζε παντελώς από τη δική τους προσπάθεια. Έχουν δίκιο, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Από την άλλη πλευρά μην ψάχνουν όμως για δικαιολογίες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μία ευκαιρία για τους ίδιους να αλλάξουν τη μοίρα τους. Στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα τι περίμεναν δηλαδή; Να κόβουμε τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά να δίνουμε λεφτά για τον αθλητισμό; Να χάνει ο άλλος το σπίτι του και να μην τον νοιάζει η ζωή του η ίδια και να ασχολούμαστε με το μήκος και το βάδην;  Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ας μη γελιόμαστε. Η Ελλάδα άλλωστε είναι και παραμένει χώρα των άκρων. Από εκεί που τα δώσαμε όλα για την Ολυμπιάδα του 2004 τότε, οκτώ χρόνια αργότερα δεν ασχολούμαστε καθόλου.  Είναι και θέμα τάιμινγκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το βάλει κάτω η δική μας νέα γενιά στον αθλητισμό. Αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό οπότε θα πρέπει να υπερβάλουν τον εαυτό τους και να χαράξουν μόνοι τους τη δική τους πορεία.  Δεν γίνεται και διαφορετικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι την έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν το μέλλον τους.  Με τη δουλειά και τον εγωισμό τους. Όπως έκλαιγε ο Γιαννιώτης επειδή ήρθε τέταρτος στην ανοιχτή θάλασσα. Μη σταματήσουν την προσπάθεια.  Αυτοί θα μας φέρουν και πάλι πίσω στον αθλητισμό γιατί αν περιμένουν από εμάς τότε… σωθήκανε!
Ούτε στιλό ούτε χαρτί!
Δεν μπορεί να γίνει και κάτι διαφορετικό. Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα μας σώσει και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι αθλητές μας. Μόνοι τους θα πρέπει να αλλάζουν τα δεδομένα που υπάρχουν και να ξέρουν ότι πάντα έτσι γινότανε. Δεν είναι λόγω της κρίσης αυτό το φαινόμενο. Μια ζωή δεν κατηγορούσαμε τους πολιτικούς ότι πήγαιναν να υποδεχθούν τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις φωτογραφίες; Έτσι γινόταν πάντα. Μήπως τους θυμόντουσαν σε κάποια άλλη στιγμή; Με τίποτα και ποτέ.  Για αυτό και τους συμβουλεύουμε να γράψουν μόνοι τους την ιστορία καθώς κανείς δεν πρόκειται να τους δώσει ούτε στιλό ούτε χαρτί.  Αν το βάλουν ως στόχο ζωής τότε θα το καταφέρουν. Αρκεί να το πιστέψουν πρώτα αυτοί και μετά εμείς.
Στα εύκολα και τα δύσκολα!
Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι είναι να τους εμπιστευτούμε και να τους περιμένουμε όσο χρειαστεί. Να είμαστε δίπλα τους και να νιώθουμε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας. Όχι να αντιγράφουμε κι εμείς τους πολιτικούς και να τρέχουμε δίπλα στους αθλητές μόνον στις επιτυχίες και όταν δεν υπάρχουν αυτές να κάνουμε ότι δεν τους ξέρουμε.  Αυτοί είναι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας και με αυτούς θα συνεχίσουμε. Και στα καλά και στα άσχημα. Και στα εύκολα και στα δύσκολα.  Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία εμείς που ανακαλύψαμε τους αγώνες τότε τι να περιμένουμε και από τους άλλους; Το σημειώνουμε κι αυτό γιατί παντού σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με τον πρώτο και τον δεύτερο ή τον τρίτο δεν τους θυμάται κανείς.
Καμία σχέση με το νόημα!
Γνωρίζει δηλαδή κανείς ποιοι τερμάτιζαν πίσω από τον Φέλπς  όλα αυτά τα χρόνια; Δεν το νομίζω. Ή μήπως ξέρει κανείς ποιοι ήταν πίσω από τον Μπόλτ; Κι αυτόν τον Μπλέικ που ήρθε δεύτερος θα τον θυμούνται όσοι τον θυμούνται από τη… φιλία του με τον Μπολτ και επειδή τον έβγαζε φωτογραφίες μετά τις κούρσες. Άσχημο πράγμα είναι αυτό και δεν έχει καμία σχέση με το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Να τιμούμε μόνον τον πρώτο και να μην ασχολούμαστε με κανέναν από τους υπόλοιπους αν και κατέβαλαν και αυτή τη δική τους προσπάθεια και χωρίς καμία αμφιβολία αξίζουν και το σεβασμό και την εκτίμησή μας. Δεν ήρθε πλέον ο καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία;
ΠΕΝΑΛΤΙ. Και αν ήμουν στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα καλούσα στο Μαξίμου όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.  Γιατί να μην τους τιμήσει ο Κάρολος Παπούλιας; Επειδή δεν κατάφεραν το στόχο τους και δεν ήρθαν όλοι πρώτοι; Δεν αξίζουν της προσοχής μας και μάλιστα σε μία περίοδο που τους έχουμε αφήσει αβοήθητους; Να μην έχουν αυτά τα παιδιά να θυμούνται ότι τους τίμησε τουλάχιστον η Ελλάδα αναγνωρίζοντας το δύσκολο αγώνα τους;
ΦΑΟΥΛ. Αυτή είναι η ταπεινή μας άποψη και φυσικά δεν προσπαθούμε να την επιβάλουμε, ούτε υποστηρίζουμε ότι ντε και καλά είναι η σωστή. Απλά την καταθέτουμε γιατί έτσι το νιώθουμε και αυτό είναι που πιστεύουμε.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τον τελευταίο καιρό τα μηνύματα της εποχής και έχει πάρει αποφάσεις, όπως ήταν αυτή της ματαίωσης των δεξιώσεων προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα μπράβο όμως το αξίζουν αυτά τα παιδιά αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε να τους προσφέρουμε και κάτι παραπάνω.
ΓΚΟΛ.  Τι θα κρατήσω προσωπικά από αυτή την Ολυμπιάδα; Ούτε τον Μπολτ ούτε τον Φελπς αλλά τον Όσκαρ Πιστόριους. Μας συγκλόνισε όλους πιστεύω αυτό το παλικάρι που δεν το έβαλε κάτω και δεν νικήθηκε ούτε από την αδικία της φύσης.  Αυτός ήταν ο νικητής και αυτός είναι που αξίζει όλα τα μετάλλια του κόσμου. Όσοι παρακολούθησαν άλλωστε τους αγώνες του απένειμαν με το χειροκρότημά τους το καλύτερο μετάλλιο και όλοι εμείς θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γιατί μας έδειξε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη δύναμη. 
(Δημοσίευση: 13.08.12)

 
>


Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ

-

Πρωταθλητής: Μια ιστορία ... θρυλική !


Εισιτήρια Διαρκείας: Μαζί για το 4ο αστέρι!


PHOTOSTORY

PHOTOSTORY

Βαμμένα KOKKINA ... Μυαλά

-