ΔΙΕΘΝΗ

-

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού;
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

MULTIMEDIA

VIDEO Δείτε θρυλικά Goals επί της ΑΕΚ


Βαμμένα KOKKINA ... Μυαλά

-
  


Αν όμως τέτοιες καταστάσεις είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο, όπως συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό, τότε υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα σχετικά με τη νοοτροπία που υπάρχει σε αυτή την ομάδα και που είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξει. Ακόμη και με την περίπτωση του Καραγκούνη αυτό δείχνει.
ν Γιατί αντί μετά τη συνέντευξη του Καραγκούνη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε να κάνει πίσω και να τα μαζέψει κάπως τα πράγματα, εξέδωσε μια ανακοίνωση για γέλια και έβαλε μπροστά τον γνωστό προπαγανδιστικό μηχανισμό να πείσει τους πράσινους οπαδούς κυρίως ότι δεν έχει ευθύνη και έπραξε σωστά.
Το τι έχω ακούσει δεν λέγεται. Από το ότι ο Καραγκούνης επηρεαζόμενος  από κάποιους μυστηριώδεις ανθρώπους μέσα στον Παναθηναϊκό ήταν εν αγνοία του «Δούρειος Ίππος» του Ολυμπιακού μέσα στην ομάδα του, μέχρι ότι ο Παναθηναϊκός σέβεται περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του που τελειώνουν γιατί έχει περισσότερους να δουλεύουν σε αυτόν απ’ ό,τι ο Ολυμπιακός.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποδοθούν στη μεγάλη στέρηση που έχουν και οι απλοί οπαδοί και οι δημοσιογράφοι οπαδοί. Είναι μεγάλο το σύνδρομο της έλλειψης τόσα χρόνια και η κατάσταση γίνεται χειρότερη γιατί δεν υπάρχει ελπίδα και τα βάζουν με όλους. Τα έβαλαν και με τον Νικοπολίδη για μια ακόμη φορά.
ν Τους πονάει αφάνταστα αυτός ο άνθρωπος γιατί είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός που τους έφτυσε, πήγε εκεί που του ταίριαζε και δεν κατάφεραν να τον εξοντώσουν όπως είχαν κάνει με άλλους, και κατάφερε να έχει μια θριαμβευτική συνέχεια στην καριέρα του και να τελειώσει όπως του άξιζε και όχι σαν τον Γκούμα ή τον Καραγκούνη ή, ή, ή.
Μέσα από την όλη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τον Καραγκούνη φάνηκε ότι είναι πολλοί κι εκείνοι που κάνουν όνειρα ότι ο Παναθηναϊκός με τον Φερέιρα και με τους  παιχταράδες που απέκτησε όχι απλώς θα απειλήσει ον Ολυμπιακό, αλλά ήρθε η ώρα να του πάρει τα πρωτεία. Αυτά είναι παραισθήσεις που οφείλονται στο συνδυασμό της στέρησης με τις ψεύτικες ελπίδες που τους πλασάρει το σύστημα προπαγάνδας που έχει ο Παναθηναϊκός. Και βέβαια μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπορούν να ονειρεύονται  ελεύθερα και όσο θέλουν. Όταν όμως αρχίσουν να φαίνονται στο γήπεδο κάποια πράγματα και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό τα γλυκά όνειρα των πρασίνων θα μετατραπούν σε εφιάλτες. Το είπαμε και δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός απέχει πολύ από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και πρέπει να προσέχουν στον Παναθηναϊκό γενικότερα και να μη βγάζουν γλώσσα γιατί, όπως η ΑΕΚ πρόπερσι, μπορεί να τον εκνευρίσουν τον Ολυμπιακό. Μια εξάρα επί της ΑΕΚ δεν έχει ιδιαίτερο νόημα πια. Μια εξάρα επί του πρέσβεως πιθανόν θα έχει για να μαζέψουν τη γλώσσα τους και είναι καιρός να τη γευτούν και αυτοί για να μην είναι και παραπονούμενοι.
Παρακολούθησα τον αγώνα μπάσκετ των ΗΠΑ με τη Νιγηρία και παρά το γεγονός ότι το μπάσκετ ως άθλημα με έχει κουράσει κυρίως με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε αυτό το άθλημα, ξανάνιωσα τη μαγεία που μας πρόσφερε στη χώρα μας πριν το αναλάβουν οι πράσινοι. Δεν με ξεγελούν τα φετινά και δεν πείθομαι ότι τελείωσε το καθεστώς. Να επανέλθω όμως. Το μπάσκετ που έπαιξαν οι Αμερικάνοι ήταν στην κυριολεξία φοβερό. Οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να τους παρακολουθούν και με θαυμασμό υποθέτω. Για να κατανοήσουμε τι μας ταΐζουν στην Ελλάδα ο πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ Βασιλακόπουλος έχει την άποψη ότι το δικό μας το ευρωπαϊκό είναι ανώτερο από το αμερικάνικο μπάσκετ. Καλό καλοκαίρι, να κάνουμε καμιά βουτιά να φύγουν από πάνω μας όλα αυτά.

(Δημοσίευση: 04.08.12)

 
>


Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ

-

Πρωταθλητής: Μια ιστορία ... θρυλική !


Εισιτήρια Διαρκείας: Μαζί για το 4ο αστέρι!


ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΡΟ

-

PHOTOSTORY

PHOTOSTORY