ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού;
 

MULTIMEDIA

VIDEO Δείτε θρυλικά Goals επί της ΑΕΚ


Ερυθρός Σταυρός

Να στρίψει ο ίδιος το τιμόνι και να πάρει τον ίσιο δρόμο!
   Ό,τι έγινε, έγινε! Ας τραβήξουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή και ας κοιτάξουμε μπροστά. Δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου. Ο Μαρινάκης, βέβαια, πολύ καλά έκανε που πήγε στο Ρέντη και τους τα έχωσε γιατί πραγματικά η συμπεριφορά των παικτών ήταν απαράδεκτη, αλλά αυτοί οι ίδιοι ήταν που έφεραν και τα καλά αποτελέσματα στην προηγούμενη διαδρομή, οπότε και αυτοί είναι που θα επαναφέρουν την ομάδα στην πρώτη θέση.

 

Γνωστή η αξία του

Η πιο σωστή προσέγγιση; Το γεγονός ότι διαχώρισε ο Μαρινάκης την ευθύνη του Βαλβέρδε από εκείνη των παικτών. Σαφώς και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι έγινε ή για την ακρίβεια για ό,τι δεν έγινε στο παιχνίδι με τη Δόξα όσο κι αν ο προπονητής έχει κι αυτός τη δική του συμμετοχή σε κάθε παιχνίδι. Προσωπικά δεν ασπάζομαι την άποψη ότι για τους αγώνες όπως είναι αυτοί με τη Δόξα Δράμας δεν χρειάζεται ο προπονητής, αλλά από κει και πέρα η αξία του Βαλβέρδε είναι γνωστή σε όλους μας. Όπως βεβαίως είναι γνωστή και η αξία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, όμως θα πρέπει να τη δείχνουν σε κάθε παιχνίδι.

Ξεχωριστά κεφάλαια

Κι επειδή είναι εύκολο να μιλάμε γενικώς και αορίστως, αλλά δεν είναι καθόλου ωφέλιμο για την ομάδα, να το συγκεκριμενοποιήσουμε και λίγο. Τον Γέστε δεν τον ξέραμε και από χθες ούτε και μας λέει τίποτα αν δεν θα τον ξέρουμε και από αύριο. Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι παίκτες που αποτελούν ξεχωριστά κεφάλαια για τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να το καταλάβουν. Στον Βασίλη Τοροσίδη θα αναφερθούμε. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε διαρκή ακαμψία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει όλους και περισσότερο τον ίδιο. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε εκφράσει την άποψη ότι ο Τοροσίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ωστόσο με τη σημερινή του εικόνα μας διαψεύδει ο ίδιος.

Την μπάλα του

Τι είναι αυτά τα πράγματα; Τι πρόβλημα έχει ο Τοροσίδης; Θέλει μεγαλύτερο συμβόλαιο; Πώς θα το κερδίσει; Με την αδιαφορία του; Θέλει να πάει σε ομάδα του εξωτερικού; Με ποιον τρόπο; Πώς θα κινήσει το ενδιαφέρον των ξένων συλλόγων; Με εμφανίσεις σαν κι αυτές εναντίον του Ατρόμητου και της Δόξας; Είναι ποτέ δυνατόν; Θα πρέπει να ξέρει ο Βασίλης ότι από αυτόν εξαρτώνται όλα. Ακόμη και αν πιστεύει ότι έχει αδικηθεί θα πρέπει ο ίδιος με την απόδοσή του να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να το σκεφτεί και να αντιδράσει όπως του αρμόζει. Να παίξει την μπάλα που ξέρει και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Και το καλύτερο συμβόλαιο και η μεταγραφή στο εξωτερικό. Αν όμως παρατήσει την προσπάθεια, τότε τι θα καταφέρει; Να γίνει σαν τον... Γιούρκα Σεϊταρίδη ή μήπως σαν τον… Κοστάντσο;  Δεν αξίζει στον Τοροσίδη αυτή η πορεία και μόνο αυτός μπορεί να στρίψει το τιμόνι και να γυρίσει στον ίσιο δρόμο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο… 
 

(Δημοσίευση: 11.01.12)

 
>


Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ

-

Πρωταθλητής: Μια ιστορία ... θρυλική !


Εισιτήρια Διαρκείας: Μαζί για το 4ο αστέρι!


Βαμμένα KOKKINA ... Μυαλά

-