ΜΠΑΣΚΕΤ

Δείχνει τη δύναμή του!
Τη δεύτερη νίκη του (μετά το Μαρούσι) πέτυχε ο Ολυμπιακός στα φιλι...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Έντσο Μαρέσκα
Πρόσκληση Γαλατά σε Μαρέσκα
Επιμένει η Γαλατασαράι για τον Έντσο Μαρέσκα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ποιος θα είναι ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού;
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
12:00/ΣΚΑΙ: Γκολ χωρίς σύνορα
13:00/NOVASPORTS 3: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΓΚΜΠΙ: TRI NATIONS 2010, Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία (Ζ)
14.00/conn-x TV sport2:Γερμανικό Πρωτάθλημα, Ντούισμπουργκ - Μόναχο 1860 (Ζ)...

MULTIMEDIA

VIDEO Δείτε θρυλικά Goals επί της ΑΕΚ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ
«Έχω παίξει ξύλο για τον Ολυμπιακό»
   ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ  Ηθοποιός με ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, αλλά εξαιρετικά υψηλού επιπέδου βιογραφικό, κάνει εδώ και δεκαετίες… πρωταθλητισμό στο χώρο της υποκριτικής, με συμμετοχές -μεταξύ άλλων- σε ταινίες όπως «Το εξπρές του Μεσονυχτιού», «Μόναχο», «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι». Ως εκ τούτου, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η μεγάλη του αγάπη για την ομάδα με τα «ερυθρόλευκα». Περισσότερα, όμως, από τον καταξιωμένο ηθοποιό Μιχάλη Γιαννάτο.

Πως γεννήθηκε το αίσθημα για τον Ολυμπιακό, στην περίπτωση του; «Καθότι γεννημένός στην Κωνσταντινούπολη, μου έλεγαν ότι θα ’πρεπε ένα ήσουν ΑΕΚτσής. Δεν έγινα, όμως… Τότε έβλεπα στις εφημερίδες τους μεγάλους τίτλους για Μπέμπη, Δαρίβα και, δεν ξέρω, από την αρχή αυτή η ομάδα μου έκανε ένα… τζουφ (σ.σ. χαμογελάει). Μετά έγινε ο τελικός των δευτεραθλητριών Ευρώπης, όπου παίξαμε με τη Λέφσκι Σόφιας, στο γήπεδο Μιτατ Πασά -μετέπειτα Ινονού-  κι έτυχε να πάω, σε ηλικία περίπου 18-19 ετών, στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκεί έγινε η… βάφτιση» (σ.σ. χαμογελάει).
Πως έχει… φιλοσοφήσει τη σημασία της λέξης Ολυμπιακός; «Ολυμπιακός για μένα είναι… ότι πιο πάνω. Στα αθλητικά αυτή η λέξη με συναρπάζει, σε αντίθεση με τον… Παναθηναϊκό, που με κάνει να βγάζω σπυράκια». Η σχέση του με το γήπεδο μέσα στα χρόνια; «Γήπεδο πήγαινα αρκετά, ενώ έχω παρακολουθήσει κι αρκετούς αγώνες της Μπεσίκτας. Το 1964 ήρθα εδώ, στην Αθήνα, και άρχισα να πηγαίνω Καραϊσκάκη, όπου δεν έχανα αγώνα, αν και… πρωτάρης στην πόλη. Ήταν λίγο ταλαιπωρία μέχρι να μάθω τι γίνεται με τις συγκοινωνίες κι όλα αυτά, αλλά τη… βρήκα την άκρη.

«Κοπανάει τρεις γροθιές
και τελειώνει η υπόθεση»

Ήμουν και στο φιλικό με τη Λιντς, με 51.000 κόσμου, όταν είχαμε φέρει τον Νικολάου, κι οι φίλαθλοι ήταν ακόμα και στο ταρτάν, όπως και σε εκείνο εναντίον της Εθνικής Κολομβίας, που είχε κάνει τη φασαρία ο Άρτσιμπαλ. Εμείς, τότε, θυμάμαι ότι φωνάζαμε στον Πολέτι, για να μπει στον καυγά, καθώς μέχρι τότε απλά παρακολουθούσε… Ε, μπαίνει μέσα, κοπανάει τρεις γροθιές και… τελειώνει η υπόθεση! Πλέον, λόγω θεάτρου δεν μπορώ να πηγαίνω όσο συχνά θα ήθελα. Κάποια ματς για το Champions League, πάντως, τα βλέπω στο Μπουρνάζι, στο «Guetto», το μαγαζί του φίλου μου, του Κώστα Γόνη, που μαζεύει πολλούς Ολυμπιακούς και είναι και… γουρλίδικο».
Μεγαλύτερη χαρά και πίκρα που έχει πάρει από την αγαπημένη του ομάδα;
«Όταν χάνουμε, πάντα υπάρχει πίκρα. Φέτος, πάντως, βλέπω ότι υπάρχει ένα ύπουλο σχέδιο. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά για όσα έχουν γίνει. Μόνο τα κανονικά γκολ των Ντιόγκο και Μήτρογλου να υπολογίσουμε, που μας ακύρωσαν με Καβάλα κι Ηρακλή, αντίστοιχα, σε συνδυασμό με το πέναλτι που δεν έδωσαν στον Άρη στο ΟΑΚΑ –κι ο Πατέρας θα το σφύριζε!!- και την αποβολή παίκτη του Πανιωνίου από την αρχή του αγώνα με τον ΠΑΟ, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται… Και υπάρχουν κι άλλα, βέβαια.

«Δεν το πάω καθόλου
αυτό το σωματείο…»

Η μεγαλύτερη χαρά ήταν όταν φτάσαμε στους «8» καλύτερους της Ευρώπης και παίξαμε με τη Γιουβέντους, αλλά και κάθε νίκη με τον Παναθηναϊκό. Εκεί, το χαίρομαι… διπλά, δεν το πάω καθόλου αυτό το σωματείο».
Ερυθρόλευκες αδυναμίες του από τα παλιά ως τώρα; «Από τα παλιά, ήταν όλοι… ένας κι ένας, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον από Σιδέρη, Μουράτη, Δαρίβα, Μπέμπη… Παίκτες θρύλοι που σκίζονταν για την ομάδα!
Επί του παρόντος, θεωρώ μεγάλο παίκτη τον Γκαλέτι, όπως και τον Ντουντού που τον βλέπω κάπως πεσμένο, ενώ κι ο Μαρέσκα είναι παικτάρα! Ποδοσφαιριστής με μυαλό, κάτι που μετράει πολύ στο ποδόσφαιρο».

Image


«Γιαννάτο, δεν έχεις…
τίποτα, εδώ θα μείνεις»

«Όταν ήμουν πιτσιρικάς, στην Κωνσταντινούπολη, είχε έρθει η Εθνική Ελλάδας για να παίξει με την Τουρκία. Νικήσαμε 1-0, με το γκολ του Παπαγεωργίου. Τότε δεν είχαμε τηλεόραση για να το δούμε και βασιζόμασταν στο ραδιόφωνο. Όμως είχα σχολείο κι έψαχνα τρόπο να το ακούσω. Μέσα στην τάξη, λοιπόν, λέω στον δάσκαλο… κύριε έχω πυρετό. Μου λέει Γιαννάτο, δεν έχεις τίποτα, εδώ θα μείνεις. Βάζω το κεφάλι πάνω στο θρανίο, βάζω και τα χέρια από πάνω και σε 10 λεπτά… έκαιγα! Ξαναπήγα στον δάσκαλο, του λέω πιάστε το μέτωπο μου να δείτε ότι δεν είμαι καλά! Ε, μου είπε να πάω σπίτι τελικά κι έτσι άκουσα τον αγώνα!».

«ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ
ΛΙΓΟ ΕΥΕΞΑΠΤΟΣ…»

Μια τρελή κι… απίθανη ιστορία με «ερυθρόλευκο χρώμα» που έχει να θυμάται ο συγκεκριμένος καλεσμένος της στήλης; «Πριν από έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ήμουν στο αυτοκίνητο με ένα φίλο μου και, κάποια στιγμή, μας μπλόκαραν το αυτοκίνητο 20 άτομα, επειδή είχαμε κασκόλ του Ολυμπιακού μπροστά. Άρχισαν να το κουνάνε, λοιπόν, με σκοπό να το ανατρέψουν!!! Επειδή είμαι και λίγο ευέξαπτος, εγώ ανοίγω την πόρτα και πάω να πλακωθώ. Εκεί παίξαμε ξύλο, φάγαμε αρκετές, αλλά ήταν 20 και ήμασταν δύο…»

«Έπαιζα και μπάλα
και μπάσκετ…»

Τι περιλαμβάνει το αθλητικό παρελθόν του κ. Γιαννάτου; «Μικρότερος έπαιζα μπάλα και ήμουν και καλός παίκτης, έβαζα συχνά γκολ, είχα την… αίσθηση του. Ήμουν στον αθλητικό σύλλογο Τατάυλα. Εκεί έπαιζα και μπάλα και μπάσκετ, από 15 μέχρι 20 χρονών. Στο μπάσκετ, αγωνιζόμουν ως σούτινγκ γκαρντ και είχα ευστοχία κι εκεί… Η καλύτερη μου στιγμή ήταν στους διασχολικούς, όταν είχα παίξει για λίγο αντίπαλος με έναν παίκτη ύψους 2.10 και σε κάποια στιγμή τον πέρασα από δίπλα και σκόραρα»!
Στον «ερυθρόλευκο» δρόμο του μπαμπά Γιαννάτου, βάδισαν και τα παιδιά, για τα οποία ο κ. Μιχάλης μας είπε: «Έχω δύο γιους, τον Γιάννη (28 ετών) και τον Γεράσιμο (29) και τους έχω κάνει και τους δυο Ολυμπιακούς, όπως και την κόρη μου, τη Μαρία. Η σύζυγος είναι Θεσσαλονικιά και δεν ασχολείται ιδιαίτερα…

 

Image  


«Ο Κόκκαλης μας έβγαλε
ασπροπρόσωπους…»

«Είναι βασικό ότι έχουμε έναν άνθρωπο που νοιάζεται πραγματικά την ομάδα. Ο Κόκκαλης τόσα χρόνια μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, τι να λέμε τώρα. Ας δούμε τι γίνεται στην ΑΕΚ…», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάτος, τον οποίο μπορείτε να δείτε φέτος στην παράσταση «Η χαρτοπαίκτρα», στο Θέατρο Πόρτα (εκτός Δευτέρας – Τρίτης. «Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι με το που τελειώνει η παράσταση, σηκώνεται όλο το θέατρο και φωνάζει μπράβο. Υπάρχει ενθουσιασμός γι’ αυτό που βλέπουν», μας είπε σχετικά.

ΤΟ… ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ

ΜΑΝΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΙΑ
ΧΑΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ
ΛΥΠΗ
ΗΤΤΑ
ΣΑΡΩΣΑΜΕ

ΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΠΑΛΙΑ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
ΝΙΚΗ
ΝΩΡΙΣ
ΑΥΡΙΟ
ΤΕΛΟΣ
ΟΛΟΙ
ΣΩΣΤΟ

(Δημοσίευση: 26.01.10)

 
>


Ερυθρός Σταυρός

 Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης

Όταν βάζεις την αγάπη μας στην τσέπη, τότε… στο καλό
Στην τσέπη κανενός δεν με ενδιαφέρει να μπω ή να κάνω κουμάντο. Με ενοχλεί, όμως, όταν η τσέπη του επιβάλλεται στην καρδιά και το μυαλό. Δεν πρόκειται να πάρω στο κυνήγι τον Γκαλέτι. Θα ήταν, άλλωστε, αδύνατο ακόμα κι αν ο Αργεντινός αποφάσιζε να τρέξει με την… πλάτη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που βασανίζουν το μυαλό ενός ανθρώπου που η ζωή του άλλαξε τόσο δραστικά. Αυτό που αγαπάει, αυτό που λατρεύει, του αφαιρέθηκε από τη μοίρα. Σεβαστό να αισθάνεται άσχημα.

Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ

Η ισονομία περνάει και απ’ το «Βικελίδης»
Κύριε πρόεδρε, Συχνά έχουμε δεχθεί επιθέσεις -και από μερικούς εξ υμών- για την επίμονη καταγραφή των όσων συμβαίνουν στη διαιτησία. Το πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση του περσινού νταμπλ το είδαν όλοι και σταδιακά αναγκάστηκαν να το παραδεχθούν κιόλας, έπειτα απ’ την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ομολογία του κ. Πατέρα ότι εκείνος καθάρισε την μπουγάδα! Είπαμε και χθες, όμως. «Πλυντήρια»… ΤΕΛΟΣ!

Ο Πρωταθλητής αλλάζει !


ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΡΟ

Ποντάρουν και οι αντίπαλοι στο κόκκινο πρωτάθλημα!
Το μόνο που άλλαξε στον Παναθηναϊκό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι αυτός που ποντάρει στον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Μέχρι πρότινος ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος ήταν αυτοί που έβαζαν τα λεφτά τους στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό ώστε να είχε το πρόβλημα ο Τζίγγερ, αλλά με την κίνηση που έκαναν οι Βαρδινογιάννηδες τα άλλαξαν τα δεδομένα και τώρα ποντάρουν αυτοί στον Μαρινάκη προκειμένου να εξουδετερώσουν τους… εσωτερικούς εχθρούς τους.

PHOTOSTORY

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Βαμμένα KOKKINA ... Μυαλά

H… ευκαιρία για υγιή ανταγωνισμό
Από την πρώτη αγωνιστική έγινε σαφές αυτό που ήταν πρώτο θέμα χθες. Ότι φέτος δεν είναι εύκολο καθόλου να τολμήσουν να αδικήσουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, να χαλκεύσουν το πρωτάθλημα όπως έγινε πέρυσι. Η αντίδραση του Β. Μαρινάκη στην πρώτη σφαγή την πρώτη κιόλας αγωνιστική δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα, εκνευρισμό και σκεπτικισμό στην ΕΠΟ, στον Πιλάβιο και φυσικά στην ΚΕΔ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Η Ελένη Ευαγγελάτου καίει (...μόνο) καρδιές

«Αχ κούκλα μου, να ήταν έτσι όλες οι… φωτιές». Τάδε έφη ένας κάτοικος Πεντέλης που, παρότι «γλίτωσε» την τελευταία στιγμή από την πρόσφατη πυρκαγιά, βρήκε τη διάθεση για χιούμορ στη θέα της αναπληρωματικής «Miss Ευρώπη Face 2009». Εκείνη, άλλωστε, καίει μόνο καρδιές...

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ελένης Ευαγγελάτου κι απολαύστε μοναδικά ΒΙΝΤΕΟ απο τη φωτογράφηση της!